Ranglétra
• Rangok, színek
• A Tang Soo Do öltözet
• A Do Bohkon látható jelzések

Rangok, színek
10 fehér öv, fehér öv egy csíkkal 9 gup


8 gup- narancs öv egy csíkkal 7 gup


6 gup zöld öv, zöld öv egy csíkkal 5 gup


4 gup barna öv, barna öv egy csíkkal 3 gup


2gup piros öv, piros öv egy csíkkal 1gup


sötét kék öv, Cho Dan Bo (kezdő Dan),


fekete öv Dan (1.-3.)


fekete öv mester csíkkal Dan (4.-10. Mesterfokozatok)

A Tang Soo Do öltözet:

A Do jelentése életmód vagy harcművészeti mód, mint a Do a Tang Soo Do-ban és a Bohk jelentése köntös (díszruha) vagy edzőruha. Ezt a Do Bohkot használják világszerte a harcművészetek legtöbb fajtájában, de Koreában az eredete i.sz. 600-ig vezethető vissza. Egy abból a korból származó falfestmény egy harcos vadászati jelenetét ábrázolja. A harcos Do Bohk stílusú köntöst visel.

A Do Bohk nem csak egy egyszerű edzőruha, hiszen hagyományosan úgy kezelték és használták, mint egy eszközt a harcművészetek céljainak elérésében. A tanulóknak oda kell figyelniük a Do Bohkjuk tisztításának, hordozásának és tárolásának módjára.

A Cho Dan Bo és a narancsöves rangú tanulók Do Bohk kabátján nem lehet semmilyen szegély. A zöld, barna és piros öves diákok Do Bohk kabátját lehet szegélyezni, de csak a hajtókán. Dan fokozatú tagok Do Bohk kabátját szegélyezni kell, beleértve a hajtókát, az ujjak kézelőjét és körbe a kabát alsó szegélyét.A Do Bohkon látható jelzések

szövetségi felvarró és a nemzeti zászlók


bal vállnál a koreai zászló,

jobb vállnál a tanuló nemzeti zászlaja
adott szegély(zöld övtől)


és felvarró a hátulján az iskola azonosítására.A szövetség engedélye nélkül bármilyen más jelkép, jelzés vagy felirat használata a Do Bohkon tilos!

Tang soo!