Vezetők
• a szervezet
• egyesített szövetség vezetője- nagymester–K.J.N Stephen Washington
• európai szövetség vezetője- mester- S.B.N Mark Allen
• európai szövetség vezetője- mester- S.B.N Darren Comins
• magyar szövetség vezetője-instruktor-S.B.N Rozgonyi Gergely

A szervezet

A Tang Soo Do Hungary és a European Tang Soo Do Alliance az Asia Pacific Tang Soo Do Federation társszervezetei. A magyarországi Tang Soo Do szövetség 2001-es megalakulása óta nagy hangsúlyt fektetett arra, hogy tagjainak a hagyományok mellett mindig az életben is jól használható technikákat adjon át, és napjainkban értékálló, ugyanakkor élhető szellemiséggel szolgáljon. Hogy ezek a mondatok ne csak szlogenként szolgáljanak, ezért a tagok döntése alapján Rozgonyi Gergely vezetésével 2010-ben a Miskolci stúdió és a Nyugat- Magyarországi TSD stúdiók csatlakoztak a European TSD Alliance-hoz. Ezzel egy új és sikeres szakasz vette kezdetét a szövetség életében.


Tang Soo Do Hungary

Sah Bum Nim
Rozgonyi Gergely 3. dan
magyar TSD szövetség vezető
Elérhetőség: link

Üzenete:

A tehetség univerzális adottság. De rengeteg bátorság kell ahhoz, hogy éljünk vele: merj a legjobb lenni!
(Paulo Coelho)

Sport pályafutása:

1997 óta, 14 éves korától élete része a karate.
Az elmúlt évek során többféle harcművészeti ágazatban is megmérette magát:
Shotokan Karate
Kyokushin Karate
Capoeira
Kobudo

A Tang Soo Do-t 2001-ben kezdte el tanulni. A magyarországi Tang Soo Do (WTSDA) majd az európai Tang Soo Do szövetség (ETSDA) egyik alapító tagja.

2003-ban ötödik magyarként a Tang Soo Do-ban megszerezte a fekete övet (1.Dan fokozatot ) és az edzői minősítést.
2010-ben az Európai Tang Soo Do Szövetség (ETSDA) Magyarországi vezetőjének választották.
2011-ben megszerezte a 2.Dan fokozatot.
2013-ban vizsgázott és elérte a 3.Dan fokozatot

Ugyanaz a tudásvágy és elhivatottság él benne, mint mesterében S.B.N Mark Allenben. Hogy tanítványainak minél magasabb szinten adhassa át a Tang Soo Do szeretetét és életformáló üzenetét, rendszeresen képezi magát, jár edzőtáborokba, és bővíti ismereteit. Bár a Tang Soo Do-ban kimagasló sikereket ért el, kiemelkedően fontosnak tartja, hogy a többi harcművészeti és küzdősport ággal szoros kapcsolatot tartson fenn. Megismerje technikáikat, fejlessze önmagát és tanítványait. Egyszerre tanító és tanítvány. Készen arra, hogy minél többet tanuljon, és így egyre többet nyújthasson. Az edzői hivatás mellett versenyzéssel is foglalkozik. Jelenleg is aktív versenyző.

Nevesebb verseny eredményei:

1999 Nemzetközi karate verseny fiú kumite 15-16 év aranyérem
2001 Avas Karate kupa knock down fiú kumite 17-18 év ezüstérem
2001 B.A.Z. megyei Karate Bajnokság fiú kumite 17-18 év ezüstérem
2005 WTSD Európa bajnokság Bristol Anglia 2db aranyérem,
2009 WTSD Európa bajnokság Cambridge Anglia 1db ezüstérem, 1db bronzérem
2011 European Tang Soo Do Alliance Championship 1db aranyérem, 1db bronzérem
2010 SKI Országos Bajnokság felnőtt férfi kumite bronzérem
2011 SKI Országos Bajnokság felnőtt férfi kumite bronzérem


2005 Bristol WTSDA EB magyar érmeiEuropean Tang Soo Do Alliance:

Sah Bum Nim
Master Mark Allen 5.dan
európai TSD szövetség vezető
Elérhetőség: a magyar szövetségen keresztül

Üzenete:

„Amikor lehangolt vagy és a dolgok körülötted rosszul mennek, gondolkodj pozitívan, mosolyogj, állj fel és menj tovább előre. Könnyű lefelé tartani és depressziósnak érezni magad, és sokkal nehezebb előre menni, ha körülötted mindenki negatív. Keresd olyan emberek társaságát, akik pozitívan gondolkodnak, akik megnevettetnek, akik boldoggá tesznek, vagy segítenek, hogy jobban érezd magad és arra ösztönöznek, hogy elérd a céljaid!”

Sport pályafutása:

Master Allen 1985 végén kezdett edzeni, mert ahogyan ő maga említi: lenyűgözték a harcművészetek. Felesége Gabriella Allen piros övesként szintén részt vállal a Master Allen Tang Soo Do hivatásában.

Személyes tanítványa és edző partnere volt K.J.N Jae C. Shin mesternek, akiről a Tang Soo Do közösség, mint karizmatikus vezetőről emlékezik meg. Master Allen-nek kiemelkedő érdemei vannak abban, hogy Angliában népszerűvé vált a Tang Soo Do. Több saját stúdió mellett tanítványai stúdióit is támogatja rendszeres edzőtáborokkal, személyes kapcsolattartással, versenyek szervezésével. Rendkívüli elhivatottságára mi sem jellemzőbb, minthogy tanítványai között mára számos 1-2-3 danos fekete öves tanítvány található. Ám őket sokkal inkább barátaiként, mint tanítványokként

Rendszeresen vett és vesz részt világversenyeken. Mesteri fokozata megszerzése óta azonban nem aktív versenyző, sokkal inkább szervezőként, bíróként és természetesen mentorként van jelen.


Eredményei felsorolása helyett beszéljen ez a kép -
egyetlen verseny eredménye


European Tang Soo Do Alliance

Sah Bum Nim
Master Darren Comins 5.dan
európai TSD szövetség vezető
Elérhetőség: a magyar szövetségen keresztül

S.B.N Darren Comins az angliai Bolsoverben vezet stúdiót. S.B.N Mark Allennel együtt alapítói a European Tang Soo Do Alliance-nak.

Hivatásaként kezeli a Tang Soo Do képviseletét és oktatását.
Az utánpótlás nevelést kiemelkedően fontosnak tartja.
Saját kislánya is a tanítványok között van.
Rendszeresen fő szervezője a Europian Tang Soo Do Alliance versenyeinek.
Asia Pacific Tang Soo Do Federation

Kwang Jang Nim
Master Stephen Washington 8.dan
ázsiai-csendes-óceáni Tang Soo Do szövetség vezető
www.asiapacifictangsoodofed.com


K.J.N Washington filozófiája az, hogy terjednie kell a Tang Soo Do értékes örökségének. Annak az örökségnek, amely túlélt minden politikai, vagy gazdasági harcot, hanyatlást. Amely hagyománynak, szellemi tanításnak és életmódnak ugyan néha elfeledjük a gyökereit, de a hatásait nem lehet nem észrevenni, ha gyakoroljuk.

1966-ban 16 éves korában kezdett a harcművészetekkel foglalkozni, és az élete örökre megváltozott. Azóta eltelt közel fél évszázad és szeretete, elhivatottsága mit sem csökkent. Ahogy egyre jobban elmélyült a Tang Soo Do megismerésében, úgy vált egyre inkább szent megszállottsággá benne a tudat, hogy ezt a nagyon szép ősi harcművészeti ágat fenn kell tartani, és a lehető legméltóbban tovább örökíteni nemzedékről, nemzedékre.

Büszke rá, hogy a legnagyobb mesterektől tanulhatott. Nagy tisztelettel adózik 1985-ben elhunyt mesterének, Kim Sung Hwan-nak, hogy látásmódját, tudását, értékrendjét oly bőkezűen osztotta meg vele. Ez az értékrend és tudás vált az Asia Pacific Tang Soo Do Federation alapjaivá, amely szövetség alapítója K.J.N Washington.

Szintén tisztelettel és köszönettel adózik két másik látnok harcművészek, hogy tanították, és személyes tanítványuk lehetett több mint 20 éve. Ők: K.J.N Jae Chul Shin, és K.J.N Lee Young Gu, akik felbecsülhetetlen tanításokkal és a nagylelkűségükkel segítették.

K.J.N Washington Szinte az egész világot bejárta Tang Soo Do képzéseivel, edzőtáboraival. Folyamatosan tanít és tanul máig is. Hálás a lehetőségért, hogy a legnagyobb harcművészektől és spirituális vezetőktől tanulhatott.

Ezt a tudást adja át KJN Washington szerte a világban mindenütt, ahol szemináriumokat, edzőtáborokat tart. Többek között járt: Európa több részén, Egyesült Királyságban, Észak-és Dél-Amerikában, Mexikóban, Afrikában, Közép-Ázsiában, Fidzsi-szigeteken, Új-Zélandon, Koreában, Kína és Délkelet-Ázsiában.

KJN Washington személyesen felügyeli az oktatók képzését, mentorálja és segíti őket, hogy növelje személyes motivációjukat. Létre hozott ennek érdekében egy „tantervet”. Ezzel kívánja biztosítani, hogy a hagyományos értékek, a művészet nem vesszen el a jövő nemzedékei elől a modern világban sem.

Pályája eredményeit igazolja az a több, mint 1400 fekete öves szövetségi tag, számos mester és Senior mester oktató Ausztráliában, Ázsiában, az Egyesült Államokban, Európában, Angliában és szerte a világon.